dimecres, 30 d’abril del 2008

Novetats d´autors locals competeixen amb Zafón a Lloret, Blanes i Figueres

(noticia extreta del Diari de Girona el 24/04/2008)

Molts enamorats a Santa Coloma de Farners

DdeG, Figueres/Blanes
Si bé Carlos Ruiz Zafón i Ken Follet van ser dos dels reis de les vendes indiscutibles del Sant Jordi a la comarca de la Selva, també és cert que alguns municipis es van bolcar en els seus autors locals. A les parades de Lloret no hi van faltar les novel·les de l'economista, escriptor i articulista de Diari de Girona Carlos Arbó, que amb Lloret de Qualitat ultima la seva trilogia la seva ciutat natal entesa en clau de novel·la negra, ni tampoc la darrera proposta del filòsof i també articulista d'aquest diari Oriol Colomer: Carpe Diem o el mirall del paganisme. Carolina Crespo, Albert Torres, Joan Sala i Lloberas, Joan Domènech, Isabel Coll, Jordi Draper i el col·lectiu que ha escrit el llibre sobre la restauració de Can Saragossa són altres propostes lloretenques que es van poder adquirir ahir a les parades del passeig de les palmeres.
Per la seva part, Blanes va presentar fa pocs dies el llibre El Mossèn de les putes i 13 contes més, recull de narracions curtes del blanenc Joan Adell que enguany s'ha endut el premi Víctor Mora de narrativa breu. El carrer Ample de Blanes va ser ahir, sobretot durant el matí i a la caiguda de la tarda, un formiguer de gent a la recerca de les novetats literàries.
Santa Coloma de Farners va posar de relleu que, si a Catalunya hi ha un dia dels enamorats, aquest no recau en el 14 de febrer sinó el 23 d'abril. L'Ajuntament i l'Escola d'Adults van convocar un concurs de floretes, amoretes, galanteries i poemes d'amor que va tenir lloc a la plaça Farners.
De Santa Coloma és, a més, una de les autores en català que va destacar ahir en la llista dels més venuts: Assumpció Cantalozella
, que amb El retorn d'Hug Roger recupera una de les figures mítiques de la història de la Catalunya a l'època moderna: Hur Roger III, el darrer comte independent del Pallars.
A Figueres el més venut també va ser Carlos Ruiz Zafon i Francesc Miralles. A nivell local es va vendre, Diari d'un forense, escrit per Claudia Pujol, basat en els casos del forense Narcís Bardalet i, en menor mesura, El setè camió, d'Assumpta Montellà.