diumenge, 1 de març del 2009

deumil a Brussel.les

Per què hem d'anar a Brussel.les:

**Perquè som una nació, i hem d'explicitar la nostra identitat com a poble. El fet de donar la cara al món dins l'estat espanyol ens fa invisibles. El món no sap que existim -o ho saben uns certs sectors cultes i prou.

**Perquè som des de l'inici -malgrat que a molts catalans no ens ha agradat la constitució que se'ns féu votar- som profundament europeistes. I Brussel.les ha de saber-ho. Si ens dirigim a les institucions europees és que hi creiem.

**Perquè volem poder exercir el dret de l'autodeterminació, dret reconegut pels organismes internacionals, però que no consta en la constitució de l'estat espanyol ni en el nostre estatut d'autonomia.

**Perquè els camins de diàleg amb els centres de govern de l'estat -mani qui mani- són impossibles i esdevenen monòlegs per part dels catalans.

**Perquè diversos catalans havien cregut que Catalunya, i a la llarga els diferents llocs del domini lingüístic català, podrien arribar a ser un estat federal dins un estat espanyol confederat. Com que aquest camí està tancat amb pany i clau, si volem seguir existint, no ens queda cap més via que la de l'autodeterminació: volem seguir dins aquest estat o volem tenir un estat propi?

**Perquè en les enquestes realitzades des de diversos sectors, el resultat a favor de la sobirania de Catalunya és espectacular.

**Perquè ja no podem esperar més. Fa 300 anys que Espanya intenta aniquilar-nos i, ara, amb els mitjans de què es disposa, ho aconseguirà, si no ens hi afanyem.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Assumpta,
tens molta raó en el teu article del Punt d'avui... com és que els mitjans oficials han donat tan poc ressó a un tema que hauria de ser la prioritat nacional d'aquest país? crec que s'ha menystingut la iniciativa... 10.000 persones anant a Brussel.les per reivindicar un estat propi per Catalunya? 10.000???! que no és com manifestar-se a la plaça de l'església!
Ara més que mai veig que anem venuts! calen iniciatives ciutadanes, però alhora cal que els ciutadans siguin tan valents com aquest cap de setmana a l'hora de donar vots.
Una abraçada!

Mercè