dijous, 18 de desembre del 2008

NADALA DEL SOLSTICI D’HIVERN, 2008

(...)portem, a la manera dels pastorets del pessebre, un bon regal sota el braç com a única solució per a ajudar a viure aquest nadó nu, sense res més que un estable per bressol.
Però, que estic escrivint! Ara me n’adono. Estic esbombant els vells pressupòsits del mercat.


(Fragment de la meva Tribuna que serà publicada a "El Punt", el dia de Nadal).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Realment, sí que és una bona manera de vendre aquesta, recordant-nos cada any la imatge del pobre nen Jesús sense casa i sense roba per tal de motivar-nos a comprar cosetes pels més petits, adjudicant-los a ells el protagonisme del nen a l'estable. El més lògic, jo penso, seria que la història del nadó i dels tres reis mags ens portés a pensar amb els nens que realment sí que viuen en la misèria, no?? Que és el que passa aquí? Bé, doncs que mentre jo estic reflexionant sobre aquest escrit de l'Assumpció Cantalozella, ja tinc pensat al cap quin serà el regal que faré a l'amic invisible d'aquest any. Per tant, no només hem de saber el que està passant, sinó també ser-ne conscients.
S'ha utilitzat una imatge que ens fa sentir debilitat per als més pobres com a excusa per no fer-nos sentir massa malament a l'hora de comprar la bestiesa de regals que estem comprant. I és que mireu que som egoistes, que ara no només volem que els nens petits rebin totes les joguines del món, sinó que també els "grans" volem rebre regals. Però si Maria i Josep no en van rebre pas cap! bé, l'encens l'or i la mirra eren perquè el nen pogués tenir roba i aliment. Fins llavors ningú ela havia regalat res!
Si ho pensem, només que la meitat dels diners que ens gastem cada persona pels regals la destinéssim a les ONG que ajuden als països subdesenvolupats a crear noves infraestructures (escoles, hospitals, canalitzacions d’aigua, etc), primer de tot, ens acostaríem plenament al missatge cristià de l’ajut als més febles per part dels forts (que no està tant malament) i segon, ara sí que de veritat estaríem ajudant no només a un nen, sinó a uns quants mils.

Reflexionem-hi si-us-plau, reflexionem-hi.

Molt bon Nadal i feliç any nou!

Mar.