divendres, 23 de gener del 2009

PER L'AUTODETERMINACIÓ

el7 de març a Brussel.les


volem un estat propi
Gener 2009

La iniciativa “Deu mil a Brussel·les per l’Autodeterminació” (deumil.cat) és un moviment popular de caràcter transversal, nascut de la societat civil catalana i basat en la participació activa de totes les persones, coordinades a nivell local i comarcal, per tal d’assolir l’objectiu d’aplegar 10.000 catalans el 7 de març vinent a Brussel·les. Volem reunir 10.000 persones clamant el mateix crit “volem un estat propi” i “volem exercir el dret d’autodeterminació”.
Convençuts que, a Catalunya, la democràcia passa pel dret a decidir, pretenem aplegar la força latent en la societat catalana disposada a utilitzar l’autodeterminació com a eina primera per a arribar a estructurar-nos com un estat propi dins Europa. Amb aquesta finalitat com a eix central, iniciem un primer pas que ens ha de dur a una llarga i intensa via cap a l’exercici de la nostra llibertat.
Aquest primer pas es concreta en l’anada a Brussel·les, capital de les institucions europees, per tal de proclamar davant d’Europa que volem un estat propi a través d’exercitar l’autodeterminació.
Deu mil a Brussel.les vol aconseguir que l'autodeterminació del nostre poble figuri en l'agenda internacional, especialment l’europea, i que els partits polítics nacionals es declarin compromesos amb aquest dret i disposats a treballar per a garantir-ne l’exercici.

Manifestar-nos al centre polític d’Europa constituirà una altra fita important: el clar compromís dels catalans i catalanes com a nació compromesa amb el projecte Europeu. Una mostra més de la inequívoca voluntat europeista, voluntat que la nostra nació té des de fa generacions.

Ara més que mai, lluitar per a ser un estat dins Europa és fa imprescindible si volem seguir existint com a poble. Desenganyem-nos. L’Europa dels pobles és, de moment, una entelèquia. Si mai Europa arriba a organitzar-se del tot políticament, ho farà passant pels estats existents. Per això Catalunya necessita les eines polítiques i jurídiques que configuren un Estat.

Convidem, per tant, a tots els demòcrates de Catalunya, dels Països Catalans, d’Europa i d’arreu a sumar-se a la nostra iniciativa de caràcter popular i no sotmesa a cap sigla política. Com més siguem, més enfortirem la plataforma.